MEE in Gooise Meren

Onafhankelijke cliëntondersteuning

MEE in Gooise Meren

MEE bereikbaar voor al jouw vragen en een luisterend oor

Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Veel is onduidelijk, het is een spannende tijd en soms ook eenzaam.
Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd.

Onze ondersteuning gaat gewoon door. Juist nu willen we je een extra luisterend oor bieden en uw vragen beantwoorden waar het kan. Dus heb je een hulpvraag? Bel of mail ons!
Denk bijvoorbeeld aan:

  • vragen over opvoeding en (school)begeleiding van je kind;
  • vragen over werk en geld: welke regelingen zijn er? Ik zit nu thuis; hoe zit het dan nu met mijn salaris
  • Ondersteuning bij contact met organisaties; bij wie kan ik terecht? Wat is er open en wat niet?
  • ondersteunen bij moeilijke telefoontjes;
  • helpen met het schrijven van een mail;
  • mensen uit de omgeving om hulp vragen;
  • of vrijwilligers benaderen; hulp bij boodschappen

Je ziet hier wat voorbeelden van situaties waarin MEE de afgelopen dagen kon helpen:

“Het is een stressvolle tijd nu mijn twee kinderen met autisme full time thuis zijn. Van cliëntondersteuner Sanne kreeg ik een paar goede tips hoe ik thuis een goed dagritme voor mijn kinderen kan creëren.”

“Ik heb een licht verstandelijke beperking en door alle het nieuws over het coronavirus snapte ik er niets meer van. Mocht ik nu nog wel naar buiten om boodschappen te doen? Toen ik mark van MEE belde kon hij me duidelijk uitleggen wat er aan de hand is en vertellen wat wel en niet mag”.

“Ik ben net terug uit een verslavingskliniek. Maar alle bijeenkomsten en huisbezoeken zijn stop gezet. Ik voelde me echt eenzaam. Ik vind het erg fijn dat ik MEE kan bellen voor een luisterend oor”.

Dus bel ons gerust met je vragen of problemen. We helpen graag, binnen de mogelijkheden die er zijn. We zijn telefonisch en per mail bereikbaar via
T 035-3030168/ gooisemeren@mee-ugv.nl

MEE blijft bereikbaar

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? Of loopt u vast in de samenwerking met zorgorganisaties? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Een cliëntondersteuner van MEE denkt met u mee en geeft informatie en advies, zodat u zelf weer verder kunt. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een ‘keukentafelgesprek’, het indienen van een aanvraag of het maken van een persoonlijk plan. MEE heeft veel ervaringsdeskundigheid in huis. Iedere 1e dinsdag van de maand sluit een ervaringsdeskundige van het MEE infocentrum GGZ aan bij het inloopspreekuur. Het inloopspreekuur van MEE is iedere dinsdag van 10:30 tot 12:00 uur bij de Bij Bosschart locatie van het Leger des Heils in de Wilhelminakerk te Bussum.

Hulp van MEE is gratis

MEE is onafhankelijk. Dat betekent dat wij naast u staan. Samen kijken we wat het beste is voor u. Zodat u uiteindelijk zelf keuzes kunt maken die bij u passen. Onze hulp is altijd gratis. U heeft geen verwijzing nodig en u betaalt geen eigen bijdrage.

Voor informatie, advies en ondersteuning kunt u rechtstreeks contact opnemen met MEE. Bel gerust of stuur een e-mail. We helpen u graag.

T 035 303 01 68
gooisemeren@mee-ugv.nl