Alcohol- & drugsinfo - Jellinek

Vraagt u zich weleens af of u het drinken van alcohol bij uw puber wel of niet moet verbieden? En bent u benieuwd wat gamen met de hersenen kan doen? Jellinek Preventie is voor al uw vragen omtrent alcohol en andere drugs en gamen bij uw opgroeiende kind (12-23 jaar). In Gooise Meren bieden wij (gratis en zonder dossiervorming) adviesgesprekken aan. In een gesprek van een uur kunt u al uw vragen aan een preventiewerker stellen. Mocht het nodig zijn, kunnen we ook met uw kind in gesprek gaan. Aan jongeren dieproblemen ervaren met bijvoorbeeld roken/blowen/drinken of gamen bieden we een 4-gesprekkentraject aan, de moti4. Deze gesprekken zijn gericht om meer inzicht te krijgen in het middel of gedrag en om te motiveren het gebruik te veranderen.

Liever zelf even aan de slag? Neem een kijkje op onze online ouderavond via www.onlineouderavond.nl.

Wij zijn er ook voor beroepskrachten. Zo bieden wij consultatie en advies aan en kunnen we casuïstiek bijwonen. Ook geven we geaccrediteerde trainingen over middelengebruik, hoe (problematisch) gebruik te signaleren en hoe je daar het beste over in gesprek kan gaan. Hiervoor kunnen geregistreerde beroepskrachten tot maximaal 12 punten ontvangen bij verschillende beroepsverenigingen o.a. het SKJ en Registerplein krijgen.

Ook voor de jongsten hebben we aanbod, de KOPP/KOV-groepen: voor kinderen vanaf 4 jaar die opgroeien in een gezin waar verslavingsproblematiek of psychische problematiek speelt bestaan er groepen waar kinderen kunnen praten over problemen die hen bezig houden en leren ze o.a. over sociale vaardigheden en schaamte. Maar er is ook ruimte om plezier te maken en leuke dingen te doen! 

In gesprek over het eigen alcoholgebruik?

We bieden voor 55-plussers de moti-55 aan, een kort individueel gesprekkentraject voor personen vanaf circa 55 jaar die kritisch willen kijken naar hun eigen alcoholgebruik of daarmee willen minderen. Geheel gratis en zonder verwijzing. Bekijk hier de folder voor moti-55.

Heeft u behoefte om hierover van gedachten te wisselen met een ervaren preventiewerker, bel of mail ons dan. We zijn elke werkdag bereikbaar. Jellinek preventie biedt ondersteuning en consultatie & advies. 

E: preventiegv@jellinek.nl 

T: 088-5051220.