Manon: Zingevende storytelling workshops

Herstellen door vertellen


Om sterk te staan, moet je weten wie je bent. (Hokstam)
Herstel is een proces van heel-wording door opheldering van wie je bent en wilt zijn, en wat je kunt om vol in het leven te staan. Een conflicterende en prakkezerende menselijke zoektocht in een wereld vol tegenstellingen.
Door te vertellen geven we zin aan ons leven. Vertellen helpt aarden en je verhouden tot de realiteit en is cruciaal voor het ervaren van zin. Met het vertellen van verhalen ontwikkelt je gevoel en verstand, je verbeelding, je verlangen en je zintuigen. Hoe rijker en gevarieerder je verhalen, hoe steviger je staat op je eigen fundament en des te meer je identiteit verankerd is.
Storytelling is bewezen effectief voor het versterken van een gezonde identiteitsbeleving. In de workshops kun je op speelse wijze je eigen kracht en invloed ervaren en ontdek je nieuwe manieren om je te verhouden tot wat zin heeft en zin geeft aan jouw leven.
De workshops zijn bedoeld voor (groepen) mensen die:

  • zich welkom willen voelen en anderen willen ontmoeten
  • op zoek zijn naar levenslust en levenskracht, verbinding, vitaliteit, ontspanning, vreugde, plezier en inspiratie alledaagse handvatten zoeken om de eigen regie over hun leven en welzijn te nemen
  • een positief zelfbeeld willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een nieuw perspectief
  • hun zelfvertrouwen, eigenwaarde, veerkracht en weerbaarheid willen vergroten
  • hun isolement en eenzaamheid wensen te doorbreken en zichzelf meer willen laten zien
  • willen leren te aarden en lichtvoetiger en positiever in het leven willen staan verbindende communicatieve en sociale vaardigheden willen ontwikkelen
  • hun ervaringen willen benutten ter inspiratie en bekrachtiging van anderen en zichzelf beter willen leren afstemmen op de belevingswereld van hun medemens, cliënten, klanten of doelgroep

Mijn kwalificaties

Daar waar je struikelt, ligt je grootste schat. (Campbell)
In 2005 studeerde ik cum laude af als bachelor HRM op het thema zelfsturing en begeleidde ik veranderprocessen in diverse organisaties. In 2010 behaalde ik een post HBO diploma als professioneel coach in het hervinden van psychische vrijheid, eigen regie en bewegingsruimte. Het werk als coach bleek niet voldoende heilzaam en mijn pad liep dood.
In 2012 besloot ik ter inspiratie de wereld te bereizen en me te bekwamen in de levenskunst. Op dit pad ontdekte ik hoe vreugde me versterkte en me ook hielp mijn eigen ballast af te leggen.
In 2020 volgde ik de heelkunde opleidingen 'mahatma energy master' en 'mahatma energy healer' en leerde in balans te blijven door energetisch innerlijk werk.
Sinds 2021 verenig ik mijn passie voor verhalen, mensen en het leven met mijn creativiteit, kennis en kunde om mensen te verbinden en te bekrachtigen. Ik volgde trainingen in het herstel ondersteunend werken met eigen ervaring en voor het faciliteren van levensverhalen. Verder ben ik opgeleid als trainer in de vertelkunst en storytelling toepassingen binnen het sociale domein.
Naast zingevende storytelling workshops faciliteer ik thema ontmoetingen en werk ik als ervaringsdeskundige en ambassadeur de-stigmatisering. Als gastspreker en levend boek vertel ik over mens zijn, zingeving, levenskunst, trauma, herstel, inclusie en heelkunde vanuit eigen ervaring.