Column van Lex: Bewonersvakantie wegens werkzaamheden woonlocatie

Laat ik voorop stellen dat het nogal wat voeten in aarde had eer we ons konden en mochten verpozen in onze droompaleisjes te Otterlo. Allereerst moest de begeleiding het vervoer zien te regelen. Daar ging nogal wat denkwerk aan vooraf. Natuurlijk, veiligheid voorop in deze bizarre tijden. Vervoer in transporterbusjes konden we successievelijk vergeten, omdat dan de 1,5 meter afstand met voeten getreden zou worden. Rijst de vraag, wat nu? Het antwoord werd gegeven door een meedenkende zorgmanager die doodleuk stelde, waarom geen touringcar?
Ongelooflijk maar waar, de teerling was geworpen. Heel kostbaar echter het was kennelijk de enige optie die resteerde. Op de dag van vertrek stond daar op nog geen 50 meter afstand van de Elise een heuse touringcar ons op te wachten. Niks zeggen, snel groeten en instappen en alras begaven we ons in onze gerieflijke transportmiddel richting Otterlo.

Gelukkig bleven de door menigeen gevreesde files uit. Enkel, bij Hoevelaken linksaf stonden we even vast. Het is en blijft een klein mirakel hoe een chauffeur met zo een gigantisch groot vervoersmiddel manoeuvreerde. Ik weet dat deze mensen beroepsmatig wel wat gewend zijn, maar het is en blijft een klein wonder, iedere keer weer. Goed, laat ik bij de les blijven en dat we binnen een tijdspanne van een vijftigtal minuten ons op de plaats van bestemming bevonden. We groetten de man hartelijk en namen het vakantiepark in ogenschouw. Prachtig en feeëriek, in een woord.
Toen gebeurde er iets vervelends en irritant. De betaling van Kwintes was nog niet gedaan. Bellen en navraag doen en wachten, wachten en nog eens wachten. Eindelijk, even na drieën werd het eerste huis vrijgegeven en een uurtje later de overige twee huizen en kon het uitpakken beginnen. Ik heb al veel foto’s genomen en gelukkig gaan per 1 juni bepaalde faciliteiten weer open. Zwembad, restaurants en terrasjes mogen weer bezoekers toelaten, mits de vereiste 1,5 meter in ere wordt gehouden en niet meer dan 30 bezoekers exclusief personeel.

Even na 6 uur in de avond werden wij verrast met een pan vers gemaakte groentesoep. Smaakte perfect. Omdat ik geen avondmens ben werd het mij toegestaan om vrijwel direct daarna te bedde te gaan. Sliep prima en voelde me 100 percent opgewassen tegen de tweede vakantiedag. Bed voelde goed aan, echter de douche viel me tegen. Maar goed, je kunt niet alles hebben. We plannen per dag en ideeën over een daginvulling door de mensen wordt en serieus en van harte welkom geheten. Het weer was wederom perfect. Oppassen, Nederlandse kaaskoppen! Ik besloot de tweede dag gewoon thuis te blijven en te relaxen, waarbij ik ook volop tijd had om dit verslag te schrijven. De verzorging, zowel psychisch als meer ,banale dingen, zoals eten en drinken was, zoals verwacht uitstekend te noemen. De grootheid weer is ons gelukkig gunstig gezind. Geen wolkje aan de lucht en geen spatje regen.
Komende zondag wordt de tweetal begeleiders afgelost door collega’s. Ook prima begeleiders en dus niets te klagen.

De tweede dag eten we pannenkoeken. Een van mijn favoriete gerechten. Neen, de inwendige mens wordt meer dan voldoende verwend. Wederom vroeg te bedde gegaan. Sliep slechts matig en het is nu tegen drie in de nacht. Gisteren gehoord dat de dames van zinne zijn naar Barneveld te gaan. Ikzelf koos ervoor om ,thuis te blijven,. Wie kent Barneveld niet. Een klein dorp met een hechte gemeenschap. De immer vol levenslust dartelende kippen met hun behoorlijke voorradige eieren, iedere dag weer. Het dorp herbergt slechts een bescheiden aantal vaste inwoners en het dorp waar de mensen nog steeds , zwaar op de hand, zijn en blijven? Sorry voor jullie lieve kippetjes, maar we hebben vanavond wel een x-aantal van jullie soortgenoten Jan Soldaat gemaakt. Kip Siam bereid door een hardwerkende begeleider stond er op het menu. Smaakte heerlijk.

Het is spijtig dat tal van attracties nog tot minimaal 1 juni gesloten is, waaronder het Kröller-Müller museum, hier op slechts een drietal kilometer gevestigd. Natuurlijk ben ik dan van de partij, reken maar! Het is nu vrijdag 29 mei en wederom een strak blauwe lucht. Alles goed en wel, echter de natuur smacht naar water. Indien de weersvoorspellingen kloppen blijft het ook de komende week droog en zonnig., met temperaturen van iets boven de 20 graden. . Heel voorzichtig met vuur, beste mensen. Ik heb de afgelopen nacht heerlijk geslapen den ben gelukkig nog altijd, corona-vrij.
Ik heb een aantal foto’s gemaakt van directe omgeving en zag heel duidelijk dat ons prieeltje deel uitmaakt het zogenaamde, het geheim. Hetgeen dit geheim behelst is mij niet echt duidelijk, maar ik heb zo mijn vermoedens. Een klein bungalowtje met een rieten dak en een viertal slaapkamers, allen uitgerust met het modernste van het modernste. Aan werkelijk alles is gedacht.

Komende zondag wordt het tweetal begeleiders afgelost door een, vers, tweetal begeleiders. Ook dit tweetal staat te boek als twee keihard werkende mensen. Kundig en 100 procent vakbekwaam. Ook een bewoner, te weten ons aller Marianne komt zondag voor een vijftal dagen genieten van al het moois dat vakantiepark, De Zanding, te bieden heeft. Ben best wel benieuwd wat deze, verse lichting, aan meerwaarde met zich mee brengt.
Momenteel schijnt het zonnetje uitbundig en is het best wel warm weer te noemen. Wordt de komende dagen alleen maar warmer. De fauna, te weten, de merels, roodborstjes, mezen laten zich iedere dag weer horen. Ook had ik het geluk een heuse kolibrie te spotten. De achterkant van het huis biedt uitzicht op een soort gracht, inclusief karpers en snoekbaarzen. Sommige huizen herbergen een huisdier. In slechts sommige huizen worden honden toegestaan. Voor de lunch toog ik naar de wasserette om wat was te doen, echter stootte ik lelijk mijn neus. Kwam niets van in. Kreeg ik wel de was in de machine, maar bij betalen met mijn pinpas kwam die gehate kreet, refused, weer eens tevoorschijn. Jammer, niets aan te doen.

Het is pas tegen drieën en nu al is de begeleiding incluis een tweetal bewoners retour. Otterlo kent maar een matig bezette middenstand. Weinig winkels en jammer, maar helaas geen gezellige terrasjes. Het is momenteel bloedje heet. De zon doet haar stinkende best. Ben zelf niet zo n zonaanbidder. We aten patat met een of kroket of frikandel of kaassoufflé of , voor de liefhebber een broodje Hamburger. Het is een feit dat bezuiden de grote rivieren het woord friet meer in zwang is. Wie kent immers de Franse frietjes niet? In België is het de Vlaamse friet die dik zijn terwijl de Franse frietjes heel dun zijn.
Het is vandaag Zaterdag, de vierde volle dag dat we hier kunnen en mogen zijn. Het loopt nu tegen vijf in de vroege ochtend en heb me een beetje lui achter de TV verschanst. Af en toe loop ik naar buiten en hoor ik overduidelijk het gekwinkeleer van vele vogelsoorten. Het begint te schemeren en binnen een half uur zal de nachtelijke duisternis plaats gemaakt hebben voor een wederom strak blauwe lucht. Het wordt vandaag 24 graden bij een matige Noord-Oosten wind. Mijn huid begint al aardig te kleuren. Rond 10 uur komt de begeleiding en het dan usance dat de diverse plannetjes ontvouwd worden. Wat te doen vandaag?

Iedere ochtend om plus minus 6.45 uur wordt en de achterkant en voorkant besproeid. Hard nodig, zeker weten. Heb me zoeven gedoucht en voel heerlijk fris. Het zonnetje schijnt nu al uitbundig en het is rond 14 a 15 graden, nu al. Hetgeen de lezer niet weet is dat ik een stugge roker ben. Minimaal 30 sigaretten is geen uitzondering. Ik weet dat het super ongezond is, maar eenmaal begonnen wordt het wel heel erg lastig om ermee te stoppen.
Een van de vakantievierders is zoeven opgestaan. Het een zwijgzaam type mens die werkelijk nergens te beroerd voor is. Stofzuigen, dweilen en stoffen. Kortom, you name it en hij is van de partij. Voel me duidelijk minder fit dan gisteren. Heb wel mijn zestal uurtjes slaap te pakken maar sindsdien enkel en buiten gezeten, de vaatwasser leeggehaald en een poosje geschreven. De begeleiding was zo attent mij een verpakking bio-tex ter beschikking te stellen, echter moet diezelfde begeleiding vragen hoe ik een handwasje moet doen. Zojuist even met een van de begeleiders een korte wandeling gemaakt waaronder ook een bezoekje aan het recreatiepark incluis een x-aantal foto’s. Een appetijtelijk uitziend vrouwpersoon bood ons aan een foto te maken van ons beider. We bedankten haar hartelijk en zagen een ruim bemeten meer met een x-aantal apparaten. Sommige kon ik niet plaatsen. Het was er erg stil en naar verwachting is dit slechts van korte duur omdat Pinksteren immers in aantocht is.

Zo-even anderhalf uur op de comfortabele bank gelegen en voel me nu weer fit. De overige vakantievierders zijn ook weer thuis en zitten nu aan de frisdrank. Het is nu wel erg benauwend weer te noemen. Dat beloofd wat voor de komende Pinksterdagen. Zit nu weer achter mijn laptop na een bliksembezoekje aan het winkeltje om mijn pinpas te checken. Gisteren bij de wasserette weigerde dat stomme ding alle dienst. Nu echter was de betaling met de pinpas feilloos te noemen.
Vandaag heb ik met Bastiaan en Mary een bezoekje gebracht aan een relatief groot meer behorend bij het park. Beide begeleiders nemen op Zaterdag de auto retour thuis. Ze krijgen van mij een dikke voldoende ten aanzien van hun inzet en hun schier onuitputtelijke energie. Ze hebben het beiden met heel veel plezier gedaan, voor ons en ook een beetje voor hunzelf. Prachtig mooi weer en een schitterend mooi vakantiepark.
Heb vannacht slechts matig geslapen en heb me voorgenomen om na de lunch een uurtje te gaan rusten. Het is vandaag zondag 1e Pinksterdag. Het is wederom zonnig en over een tweetal uurtjes zal de nieuwe shift hier zijn. Frank en Mathilde, beide zeer capabel en hardwerkende mensen. Het moet me van het hart dat ik het spijtig vind dat en Bastiaan en Mary straks weer huiswaarts gaan. Echter, ze missen hun beider partners natuurlijk, hetgeen volkomen begrijpelijk is. Pinksteren is een christelijk feest waarbij wordt herdacht dat De Heilige Geest over de apostelen neerdaalden. Ik zelf sta te boek als zijnde een niet-gelovige, maar dat neemt niet weg dat ik donders goed begrijp dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde. Gisteravond werden we door Mary getrakteerd op een overheerlijke boeren omelet, die heerlijk op smaak te noemen was.

Indien ik Bastiaan en Mary een rapportcijfer zou moeten geven zouden zij hoog scoren. Een dikke acht of misschien wel meer. Zover is zeker. Er staat beduidend meer wind dan gisteren en het wordt vandaag, slechts, 21 graden. Morgen beterschap, begreep ik van de voorspellingen. We aten vanavond Chinees. Ik stond er aanvankelijk ietwat sceptisch tegenover, maar het gezegd, het smaakte voortreffelijk. Ik at tjap tjoy.
Ik heb voortreffelijk geslapen en voel me thans 100 procent fit. Diverse keren buiten geweest waar het best wel fris te noemen was. Voorbode slechts op opnieuw een zomerse dag. Temperatuur circa 25 graden. We treffen het wel, zeg! Misschien BBQ-en of iets dergelijks? Gewoon afwachten geblazen dus. Met de voorlopige Pinksterdrukte valt het alleszins mee. Tal van huizen in de directe omgeving is nog altijd leeg. Mijn tweetal medebewoners doen kennelijk een wedstrijdje, wie snurkt het hardst. Ook Lex kan er wat van, heb ik over mezelf gehoord.

Gistermiddag gaf de laatste bewoner act de presence. Ze zag er best wel goed uit. Ze had de kapper toegestaan haar haar grondig te kortwieken. Lekker kort en fris koppie. Is wel even wennen geblazen. Ja, nog een viertal dagen en de, noodgedwongen, vakantie zit er weer op. Het is een alleszins geslaagde vakantie, tot nu toe. De twee nieuwe begeleiders, te weten Frank en Mathilde zijn weer helemaal bijgepraat door hun collega’s en ook voor hun beide geldt dat het zonnige dagen zullen zijn. Het is vandaag tweede Pinksterdag, alweer. De tijd vliegt. Eenieder zal dat beamen. Heb de afgelopen nacht een drietal uurtjes geslapen op een luxueus uitgevoerde bankset hier in de modern ingerichte woonkamer. Iedere ochtend wanneer de duisternis plaats heeft gemaakt voor alweer een strakblauwe lucht voer ik een drietal eendjes. Vader, moeder en zoon of dochterlief meldden zich dan steevast rond de klok van zes om hun ontbijt in ontvangt te nemen.
Omstreeks 8:15 uur meldde de laatst aankomende bewoonster luisterend naar de naam Marianne. Had best wel een intrigerend gesprek met haar. Een best wel erudiet vrouwmens die psychologische aan de VU te Amsterdam gestudeerd heeft. Ik vermoedde al zoiets en nu is dat vermoeden dus bevestigd. Klinische psychologische was haar specialisme. Heeft in Amstelveen in een studentenwoning gewoond. Eerst in een eenvoudig flatje en nadien in een eengezinswoning.

Het is vandaag dinsdag 2 juni alweer. De duisternis maakt over ruim twee uren plaats voor de ochtendschemering. Het zijn dan met name de merels die een nieuwe dag aankondigen. Het is opvallend dat ik tot dusver nog geen enkele ekster, kauwtje of kraai gezien heb. Aan de vegetatie zal het niet liggen, echter wat dan wel? Raar maar waar. Nog een drietal dagen resteren ons eer de dag aangebroken is dat we onze biezen weer moeten pakken. Heb net een rokertje buiten gedaan en omdat ik vond dat het best wel fris aanvoelde ben ik snel weer naar, binnen, gevlucht. Gistermiddag had ik mijn siësta van een tweetal uurtjes. Jazeker de jaartjes beginnen te tellen. Vandaag staat een uitje in het Kroller Muller museum gepland. Er gaan flink wat mensen mee. De animo is dus groot.

Het is nog geen half vijf in de vroege morgen en nu al kwinkeleren met name de merels op hun hardst om alweer een nieuwe dag aan te kondigen. Ik voel me best wel, gammel, en weet niet wat verstandig is. Ik bedoel, wel of niet meegaan naar het museum vanmiddag. Ergo, ik heb dus maar magertjes geslapen en nu al voel ik me moe. Misschien straks als ik me heb gedoucht, dat ik me beter voel, echter ik heb er een hard hoofd in. Ik heb me zojuist weer van mijn dagelijkse, plicht, gekweten en de eenden bijgevoerd. Zij tevreden en ook ik voel me voldaan. Aanstonds de dagelijkse douchebeurt en ik zal me dan, zeker weten meer opgewassen tegen de dag voelen. Afwachten geblazen, dus. Nu al schijnt de zon behoorlijk fel en hebben we te maken met een strak blauwe lucht. Opnieuw wordt het weer een zomerse dag. Alsof ze mijn gedachten konden lezen wilde ik net beginnen met een rokertje en daar werd met de kunstmatige besproeiing begonnen. Volgens mij is ,verboden, te roken zojuist op een zachtzinnige wijze mij uitgelegd.
Heb me zoeven langdurig gedoucht, maar voel me nog altijd best wel moe. Ik sta in dubio, wel of niet meegaan vanmiddag. Ik zou dolgraag meewillen, maar of ik er verstandig aan doe, ik weet het niet? De tweede bewoner van ons appartement, te weten Felix is wakker en gezamenlijk doen een rokertje buiten, alwaar het best wel warm te noemen is. Ik ben niet in een korte broek gehuld omdat ik steunkousen draag. Estisch niet verantwoord, vind ik. Ik heb besloten om, jammer maar helaas niet mee te gaan. Voel me moe en van alle bronnen van energie beroofd. Voor Lex dus geen 90 schilderijen en 180 pentekeningen van van Gogh. Geen beelden tuin met tig kunstwerken van talloze kunstenaars. Echt, dit was de kans om je te laven aan niet alleen van van Gogh, maar ook vele andere meesters, klassiek tot hedendaagse kunst. Balen, balen en nog eens balen. Helaas, niets aan te doen.

Ik heb tijdens deze 10 daagse gratis vakantie geen dagelijkse coronaportie tot me genomen. Ik heb dat met opzet gedaan. Ik heb er weet van dat het langzaam maar zeker de goede kant op gaat. Gelukkig maar. Ik heb wel de beelden met de nodige informatie tot me genomen wat betreft de de massale betoging in Amsterdam. Ik begrijp mevrouw Halsema heel goed. Het is voor haar heel moeilijk om te stellen, tot hier en niet verder. Geweld elders met geweld in onze hoofdstad, dat kan natuurlijk niet door de beugel. Tevens is het goed om iedere demonstrant te wijzen op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.
We hebben vandaag heerlijk gegeten. Ik ga niet in op de inhoud van het menu maar neem maar van mij aan dat iedere dag weer de inwendige mens 100 procent verwend wordt, gelijk een vier sterren hotel.
Ik heb een x-aantal uurtjes geslapen en voel me fit. Ik ga straks nog even een uurtje ,bijslapen, om er zeker van te zijn dat ik de dag weer aan kan. Nog een tweetal dagen scheidden ons voor de dag van vertrek. Ik had hier graag nog wat langer gebleven, maar natuurlijk komt aan alles eens een eind, jammer genoeg. Tot nu toe ben ik een tweetal keren buiten geweest om een rokertje te doen. Het voelt aanmerkelijk frisser aan dan de nachten ervoor. Gistermiddag was het een snikhete middag. Het kwik wees 28 graden aan, maar liefst. De natuur smacht naar water, Nog even geduld, moedertje natuur. Vanaf donderdag wordt het een stuk frisser en staat ons regenachtig weer te wachten. Gedurende het verblijf van ons alhier hebben we immer warme c.q hete dagen gehad met temperaturen boven de twintig graden. Aanstonds ga ik de keuken weer fris en rein maken, Die ik ook op de woonlocatie in Bussum. Ben ik dus gewend. Ieder levert zijn deel en op deze wijze hou je alles schoon en fris.

Tijdens de koffiebreak van 10.30 uur wordt besproken wat te doen die dag. Even afwachten dus. Het terrein waar we verblijven is natuurlijk heel erg mooi en met alles erop en eraan, echter dat Nederland een uitgebreid wegennet heeft blijkt uit het feit dat op nog geen 150 meter afstand de provinciale weg naar Apeldoorn te vinden is en je op deze wijze een heerlijk portie koolmonoxide tot je moet nemen, of je dat nu leuk vindt of niet. Ik heb zoeven mijn dagelijkse plicht gedaan en het drietal eenden is weer tevreden. Aanstonds staat douchen op het programma in een luxueus uitgevoerde doucheruimte. Voel me daarna stukken beter. Ik voel me in ieder geval een stuk beter dan gisterochtend. Zover staat vast.
De kunstmatige besproeiing was er dit keer wel erg vroeg bij. Even na zessen kon je een gratis douchebeurt krijgen, echter ik hou meer van een warme douche. Ik heb er weet van dat vanavond om 19.00 uur er wederom een persconferentie wordt gegeven. Eens goed luisteren wat onze minister-president en anderen zeggen. Het gaat langzaam de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet.

Iedere ochtend vroeg brengt ons aller Frank steenvast iets te kanen te weten een overheerlijke croissant. Ik pas altijd omdat het product veel vet bevat. Toch kan ik het waarderen. Het is natuurlijk het gebaar, niet echt om de heb. Vanavond gaan we bbq-en . Daar is iets wat je Frits en Mieke met een gerust hart kunt toevertrouwen. Dat wordt smikkelen en smullen geblazen, aldus Bor de Wolf. De begeleiding is nu op pad om de dagelijkse boodschapjes in huis te halen. Het is geen geheim dat met name de Jumbo een goede klant aan ons heeft. De jumbo-vestiging is toch best wel een poosje autorijden. Harskamp is de dichtstbijzijnde vestiging.
Ik heb na de lunch een siësta gehouden om bij te tanken. Voel me nu beter. Het weer is prima te noemen, echter de zon verdwijnt langzaam maar zeker achter een uitgebreid wolkendek. De aanloop naar een andersoortig weer is op komst. Eindelijk zal moedertje natuur zeggen. Morgen en de dagen erna wordt het wisselvallig met nu en dan een bui. De voorbereidingen voor de bbq zijn in volle gang. Dat is Frank wel toevertrouwd. Ben benieuwd. Toch vind ik het maar niks. Ik bedoel je wordt volgepropt met veel en lekker eten zonder bijbehorende lichaamsbeweging. Niet zeuren, meneertje. Felix is samen met een andere vakantievierder naar Arnhem afgedaald om te shoppen natuurlijk. Ook een terrasje pikken zal niet worden vergeten. De BBQ was een waar feestje. Ik moet met name Frits een groot compliment maken om het een en andere te verwezenlijken. Hij was enkele uren in de keuken om de nodige voorbereidingen te treffen en hij deed dit met het grootste gemak. Er was van alles te eten. Salades, diverse soorten spiesjes, drumsticks, filetlapjes, varkensworstjes en nog veel meer. In een woord, grote klasse, Frank.

Toch denk ik dat het goed is dat de 10 dagen vakantie nu bijna verleden tijd zal zijn. Enkel de foto’s en de herinneringen zullen blijven. Voor de rest helemaal niets. Soms een gesprekje met woorden als, weet je nog resteren, vrees ik. Maak niets uit en is enkel gezond, lijkt me.
Het is vandaag de voorlaatste dag van vertrek. Ik zal het gaan missen. De nachtelijke ,gebeurtenissen, buiten de deur, al dan niet vergezeld van een rokertje, de heerlijk geurende boslucht, het vervullen van mijn dagelijkse, plicht, het voeren van het drietal eendjes, de merels en andere die middels hun gekwinkeleer de dag inluiden enzovoorts.
Ik heb zoeven de keuken weer eens flink onder handen genomen en alles ziet er ruikt er weer prima uit. Best nog wel een arbeidsintensief klusje die gelukkig wel wat afleiding biedt. Ik heb tot dusver nog geen tv of andere social media geraadpleegd om te horen wat de nieuwe versoepelingen met betrekking tot het coronavirus inhouden. Ga straks eerst nog een uurtje rusten eer ik TV kijk. Achteraf bezien ben ik heel tevreden met mijn beslissing om mijn computer mede te brengen. Korte aantekeningen op schrift stellen om daarna een uitgebreid verslag te doen is aan mij niet zo besteed.
Ik heb zojuist gelezen dat vakantiereizen weer mogelijk wordt naar 12 Europese landen. Voor elk van de landen geldt ook, ga wijs op reis,. met andere woorden pas goed op en bezint eer ge begint. Ook goed nieuws is dat Nederland tezamen met Italië, Frankrijk en buurland Duitsland de handen ineen slaan om een goed werkend vaccin te ontwikkelen. Gaat een stevige duit kosten, maar geld is slechts geld en moet worden ingezet voor een goed iets. Dit toekomstige vaccin zal worden gedistribueerd in heel Europa in in de armere Afrikaanse landen.

Het is even wennen geblazen, echter dit wordt dus echt een dag verstoken van zon. Daarbij komt nog dat het kwik fors achteruit is gegaan in vergelijking met voorgaande dagen. Troost is wel dat het nog altijd droog is, maar er worden wel buien voorspeld. Langzamerhand wordt het weer slechter en slechter. Donkere wolken pakken zich samen en tig-keren worden we getrakteerd op een gratis douchebeurt. Sommige vakantiegangers hebben zich aangemeld voor een uitje naar Arnhem. Ik bedankte voor de eer. Ik ben van mening dat winkels overal in welke stad dan ook nagenoeg hetzelfde zijn. Intussen kon ik mooi verder met dit verhaal. Ik denk dat het met name de boeren zijn over dit type weer. Natuurlijk ook andere natuurdeskundigen kunnen tevreden zijn. De land en tuinbouw zijn zo blij als een klein kind. Hopelijk voor hun krijgen we een week vol met enkel harde regen. En eerlijk gezegd hoop ik het ook. Met die zon komt het wel weer goed. Het wordt toch weer een snikhete zomer met een x-aantal hittegolven. Read my lips.

De dag van vertrek was daar. Eenieder kon nog voor een laatste keer zich tegoed doen aan een vers broodje, iedere dag gebracht door Frank. Dank je wel hoor, beste man. Ik zal het absoluut niet vergeten. De mensen van de begeleiding die iedere dag weer voor de vakantiegangers klaar stonden en niet te vergeten en overheerlijke maaltijden die iedere dag weer voor ons op tafel gezet werd. Het was in enkele woorden, fantastisch, vreugdevol en onvergetelijk. Dank je wel hoor lieve Mary, dank je wel hoor lieve Mathilde dank je wel hoor, beste Bastiaan en dank je wel hoor beste Frank. We zullen het nimmer vergeten. Nog snel even een laatste keer de familie Duck bijvoeren, nog een laatste keer enkele foto’s maken enzovoorts.

Keurig op tijd, te weten 11 uur stond de cartransporter ons op te wachten om ons weer naar Bussum te brengen. Het regende gestaag, echter dat kon ons weinig deren, we hadden zoeven een heerlijke 10 daagse vakantie achter de rug. Iedereen heeft ervan genoten. Natuurlijk mede door het zomerse weer. Na precies 55 minuten werden we keurig vlakbij ons huis afgezet. Wij allen dankte de chauffeur hartelijk om daarna te worden verwelkomd door en Mary en Bastiaan die zich werkelijk uit de naad gewerkt hadden om ieder appartement weer op een correcte wijze de spulletjes op hun plek gezet hadden. Dank jullie hartelijk daarvoor, hoor. Ik vond mijn optrekje er grandioos uitzien. Had dat enigszins verwacht, echter dit overtrof zelfs mijn stoutste verwachtingen.
Back home, maar we zullen het nooit maar dan ook echt nooit vergeten. Namens alle vakantievierders heel hartelijk dank.
Lex