Stichting Naast

 

WAT DOET STICHTING NAAST? 

Wij bieden een uitgebreid hulpaanbod, dat volledig is toegespitst op de behoefte van onze doelgroep. Ons hulpaanbod bestaat uit laagdrempelige informatiemiddagen en telefonisch advies. Daarnaast hebben wij een ondersteuningsaanbod dat bestaat uit diverse workshops en individuele ondersteuning.

Daarnaast richten wij ons op het integreren van de zorg voor naasten van verslaafden in de geestelijke gezondheidszorg. Uit onderzoek dat wij in samenwerking met het Trimbos-instituut hebben gedaan, blijkt overduidelijk dat onze doelgroep te kampen heeft met een ernstige mate van angst, depressie en stress klachten. Het overgrote deel van onze doelgroep heeft het gevoel overal alleen voor te staan, nergens terecht te kunnen met deze klachten en van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Met het platform Help! Mijn dierbare is verslaafd! bieden wij 1 duidelijk loket, voor zowel naasten van verslaafden zelf, als ook voor hulpverleners die hen graag de juiste ondersteuning willen bieden, maar dit niet kunnen binnen de kaders waarin zij werken in de GGZ.

Ons hulpaanbod is ondergebracht bij https://helpmijndierbareisverslaafd.nl/

Naasten van verslaafden staan bij ons centraal.

Of het nu gaat om verslaving aan drugs, drank, gokken of gamen. De gevolgen voor de omgeving zijn vaak grotendeels hetzelfde. Het blijkt dat Naasten van verslaafden kampen met angst, depressie en stress klachten. Zij hebben het gevoel dat ze overal alleen voor staan en nergens terecht kunnen met deze klachten. Bovendien is het zo dat de focus op de verslaafde is – als de verslaafde hulp krijgt dan is het probleem opgelost. Juist de Naaste heeft hulp nodig om de regie weer terug te krijgen in hun eigen leven. Wij bieden een uitgebreid hulpaanbod, dat volledig is toegespitst is op de behoefte van deze doelgroep. Ons hulpaanbod is laagdrempelig en bestaat uit informatiemiddagen en telefonische adviesgesprekken. Daarnaast ondersteunen wij door middel van workshops en individuele begeleiding.

Dus heb je iemand in je directe omgeving die verslaafd is en heb je behoefte aan ondersteuning? Of ben je hulpverlener en kom je in je werk in contact met Naasten van verslaafden en wil je hen passende ondersteuning bieden? Dan kun je terecht bij Stichting Naast.

Stichting Naast – voor Naasten van Verslaafden

www.helpmijndierbareisverslaafd.nl
info@stichtingnaast.nl   020 67 035 30