Stichting Naast – voor Naasten van Verslaafden

Naasten van verslaafden staan bij ons centraal

Of het nu gaat om verslaving aan drugs, drank, gokken of gamen. De gevolgen voor de omgeving zijn vaak grotendeels hetzelfde. Het blijkt uit onderzoek dat Naasten van verslaafden kampen met angst, depressie en stress klachten. Zij hebben het gevoel dat ze overal alleen voor staan en nergens terecht kunnen met deze klachten. De focus ligt vaak op de verslaafde – als de verslaafde hulp krijgt dan is het probleem opgelost. Juist de Naaste heeft hulp nodig om de regie weer terug te krijgen in hun eigen leven. 

Wat biedt Stichting Naast? 

Wij bieden een uitgebreid hulpaanbod, dat is toegespitst op de behoefte van onze doelgroep. Ons hulpaanbod bestaat uit laagdrempelige informatiemiddagen en telefonisch advies. Daarnaast hebben wij een ondersteuningsaanbod dat bestaat uit diverse workshops en individuele ondersteuning.

Het overgrote deel van onze doelgroep heeft het gevoel overal alleen voor te staan, nergens terecht te kunnen met deze klachten en van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Met het platform 'Help! Mijn dierbare is verslaafd!' bieden wij één duidelijk loket. Voor zowel naasten van verslaafden zelf, als ook voor hulpverleners die hen graag de juiste ondersteuning willen bieden, maar dit niet kunnen binnen de kaders waarin zij werken in de GGZ.

Contact

Dus heb je iemand in je directe omgeving die verslaafd is en heb je behoefte aan ondersteuning? Of ben je hulpverlener en kom je in je werk in contact met Naasten van verslaafden en wil je hen passende ondersteuning bieden? Dan kun je terecht bij Stichting Naast.

www.helpmijndierbareisverslaafd.nl
E: mailto:info@stichtingnaast.nl   

T: 070 416 17 81