Een vernieuwend concept in Gooise Meren waar juist de mogelijkheden na/met verslaving centraal staan.

De groep staat open voor mensen na/met een alcohol en/of drugsverslaving.

Het is wenselijk dat de deelnemers hun verslaving al wat kunnen controleren.

Alles wat besproken wordt in de groep, blijft in de groep.

We starten met één bijeenkomst per week op dinsdagavond om 19.30 uur in wijkcentrum de Uit-Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10 Bussum.

De groep start op 6 november 2018. Later instromen is mogelijk.

De verslavingszorg in onze regio houdt zich vooral bezig met niet gebruiken, dat is hun specialisme. Men houdt zich weinig bezig met “leren leven”. Vaak moet je het na behandeling ineens allemaal alleen doen. Ga er maar aan staan, je moet je verslaving controleren wat op zich al een enorme opgave is. Tegelijkertijd moet je nuchter/clean veel problemen die je onbedoeld zelf hebt gecreëerd gaan aanpakken en oplossen. Vaak is ook de aanleiding om te gaan gebruiken nog steeds actueel. Nu we onze verslaving wat beter kunnen controleren komen er op verschillende levensgebieden forse uitdagingen op ons pad en nog eens  allemaal tegelijk ook.

Niet zelden voelt dit als een bijna onmogelijke opdracht. Blij zijn dat het beest genaamd “verslaving” wat getemd is en dan nuchter/clean tegen al die forse problemen aanlopen.

Daarom is besloten de groep “Waardevol leven na/met verslaving” op te starten. Deze groep stelt zich tot doel elkaar te helpen met opnieuw te leren leven na een actieve verslaving.

De groep wordt ondersteund door één of twee getrainde ervaringsdeskundigen die zelf achterliggende ervaring hebben met o.a. verslaving. De term “ondersteund” is hierbij bewust gekozen. Er is geen leider, de groep leidt zichzelf.

De rol van de ervaringsdeskundige is ondersteunend aan de groep of het individu.

Na een actieve verslaving valt er op verschillende levensgebieden  een wereld te winnen.

De groep kan bijvoorbeeld kiezen voor een thema, een bepaald levensgebied, persoonlijkheidskenmerken die om verandering vragen of een actueel onderwerp in het hier en nu. Het is dan fijn om op basis van respect regelmatig te sparren met een groepje mensen die jouw ervaringen herkennen. Eigen ervaringen delen! Elkaar steunen! Ideeën opdoen!

Kortom er voor elkaar zijn en net even anders gaan leven!

We gaan een proces aan voor langere tijd. Waardevol in het leven staan heeft zijn tijd nodig.

Meer info of aanmelden?

Bert van Zal

bvanzal@ziggo.nl

06-53104198