Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit evenement is voorbij.

WMEE (Werken met eigen ervaring)

1 april - 1 juni

Binnenkort op de vrijdagmiddagen in Bussum: Wil je leren wat herstel- en ervaringskennis voor jou en voor anderen kan betekenen? Dan is deze cursus iets voor jou. Met jouw bijzondere kennis kun je anderen ondersteunen.
In de cursus WMEE ga je samen met mede cursisten onderzoeken wat het kan betekenen om je opgedane ervaring in te zetten. Wat voor rol zou bij jou kunnen passen? Wat is er nodig om met je ervaring aan de slag te gaan?
Ervaringen worden verteld en gedeeld. Daarmee doe je ervaringskennis op. Je gaat ontdekken wat er gemeenschappelijk is en welke individuele verschillen er zijn. Er wordt gekeken naar bronnen van steun en eigen oplossingen die mensen hebben bedacht voor zichzelf. Daarin zie je vaak dat mensen al heel veel zelf doen om zich staande te houden in moeilijke tijden en erg creatief zijn in het vinden van oplossingen.
We oefenen met hoe en wanneer je de eigen ervaringen inbrengt in je werk, wat valkuilen daarin kunnen zijn en ook wanneer je ervoor kiest om je ervaringen niet in te brengen. We werken aan gespreksvaardigheden en met praten voor een groep. Welke drempels je daarin allemaal kan tegenkomen en het trekken van je eigen grenzen. De cursus is een boeiende zoektocht en wordt begeleid door ervaringsdeskundige docenten. Ook komen gastdocenten, die werkzaam zijn in de GGZ, vertellen over hun ervaringen.
Deze cursus is nadrukkelijk bedoeld als oriëntatie en niet als opleiding voor ervaringsdeskundigheid. De cursus heeft 12 bijeenkomsten en wordt enkele weken later afgesloten met een certificeringsbijeenkomst.

Startdatum
Start bij voldoende aanmeldingen, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Duur
1x per week / 12 weken

Tijd
13.00-16.00 uur

Locatie
Wijkcentrum De Uit-wijk in Bussum

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons op info@herstelnetwerk.nl ! Vergeet niet om je telefoonnummer te vermelden.
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Gegevens

Begin:
1 april
Einde:
1 juni