Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit evenement is voorbij.

Honest, Open en Proud

26 mei, 2022 @ 12:00 - 15:00

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jouw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is.

Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots.

Voor wie
Ben je er klaar voor om de voor- en nadelen van openheid rondom je psychische klachten of verslaving te (h)erkennen? Dan kan de HOP een geschikt ondersteunend hulpmiddel zijn. Door deel te nemen aan de HOP, onderzoek je hoe je jouw kwetsbaarheid bespreekbaar kunt maken.

Hoe & wat
HOP stelt de deelnemer als persoon voorop. Je gaat zelf aan de slag met het keuzeproces van open zijn over je psychische uitdagingen. Dat doe je met een methode die je helpt alle voor- en nadelen af te wegen die je tegenkomt. Zo kun je een strategie bepalen waarmee jij je ervaringen naar buiten kunt brengen op een manier die bij jou past. Of juist niet!

Wat brengt HOP
De methode kan jouw persoonlijke empowerment vergroten. Zo draagt de HOP bij aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen: je voelt je zeker(der) en vertrouwt (meer) op je eigen kwaliteiten. Zelfregie heet dat, of zelfredzaamheid. En dat helpt je om jouw toekomst (weer) in eigen hand te nemen.

HOP in ’t kort

  • Ondersteunende internationaal effectief bewezen methode.
  • Het is ontwikkeld door professionals met psychische klachten.
  • Het is een groepsprogramma, waarbij uitwisseling belangrijk is.
  • Je wordt begeleidt door getrainde ervaringsdeskundige professionals.
  • Serie van 3 modules + 1 vervolgsessie (optioneel).
  • Een actieve deelnemershouding is vereist.

Initiatiefnemer van HOP in Nederland is Samen Sterk zonder Stigma. Samen Sterk werkt aan een samenleving waarin iedereen zijn psychische kwetsbaarheid kan bespreken. Hoe? Door bewustmaking van vooroordelen en de impact ervan. HOP helpt daarbij.

Wil jij weten wat stigma is, wat het met jou doet en hoe je dit kan verminderen? Meer informatie kun je vinden op www.samensterkzonderstigma.nl

Data
Donderdag 26 mei en 2, 9, 16, en 23 juni 2022

Tijd
12.00-15.00 uur

Duur
1x per week / 5 weken

Locatie
Wijkcentrum Uit-Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10 in Bussum (lokaal 2)
Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons!

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

E-mailadres contact
info@herstelnetwerk.nl

Gegevens

Datum:
26 mei, 2022
Tijd:
12:00 - 15:00