Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond Hors Normes (over autisme)

16 december, 2019 @ 19:30 - 21:00

16 december:
Filmhuis Bussum verzorgt dit najaar samen met de gemeente Gooise Meren drie filmavonden met als thema ‘Iedereen doet mee’. Gooise Meren is koplopergemeente ‘VN-verdrag Handicap’ en zet actief in op een samenleving waarin iedereen mee kan doen.
Op 16 december is de laatste film in deze reeks, Hors Normes, te zien (19.45 uur).
Deze nieuwe film van het regisseursduo Toledano/Nakache, de makers van Intouchables, vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen.
Ze zien kansen waar alle anderen afhaken en zonder hen zouden deze kinderen geen plek hebben in de maatschappij. De ontwapenende kinderen, die veelal zichzelf spelen, stelen meteen je hart.
Hors Normes is zeer de moeite waard voor mensen die zelf een stoornis in het autistisch spectrum hebben en voor ouders en begeleiders van autistische kinderen.
Na de film is er een gesprek over leven met en begeleiden van mensen met autisme. Er zijn organisaties aanwezig die mensen met autisme en hun omgeving ondersteunen.
De film is Nederlands ondertiteld. Ook is er een gebarentolk aanwezig tijdens het nagesprek.
Filmhuis Bussum biedt ook de mogelijkheid van gehoorondersteuning voor slechthorenden.
Wilt u deze film graag zien en ondersteunt u iemand met autisme? Of heeft u zelf een vorm van autisme? Er zijn een aantal gratis kaarten beschikbaar. Op=op. Stuur voor 13 december een e-mail naar inclusie@gooisemeren.nl o.v.v. Gratis kaart filmavond 16 dec.

GM_uitn_autisme

Gegevens

Datum:
16 december, 2019
Tijd:
19:30 - 21:00