Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Herstellen doe je Zelf

29 augustus, 2022 @ 10:00 - 13:00

 

Ontstaan 
De cursus ‘Herstellen doe je Zelf’ is in 1996 ontstaan omdat er behoefte was bij cliënten om zelf aan hun herstel te werken.

Doelgroep 
De cursus is bedoeld voor mensen die actief hun eigen herstel willen ondersteunen.

Over de cursus 
De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten, geleid door twee cursusleiders die zelf ervaringsdeskundig zijn en ook de cursus gevolgd hebben.
Iedere bijeenkomst gaat over een thema dat met herstel te maken heeft: de betekenis van herstel voor de deelnemers, persoonlijke ervaringen met herstel, persoonlijke wensen voor de toekomst, keuzes maken, doelen stellen, maatschappelijke participatie, rollen in het dagelijks leven, persoonlijke waarden, sociale steun uit de directe omgeving, hulpbronnen, empowerment en assertiviteit.
In elke bijeenkomst wordt het thema besproken in de groep, wisselen de deelnemers ervaringen uit en oefenen ze praktische vaardigheden. Elementen die de cursus waardevol maken zijn het verkennen van de eigen herstelmogelijkheden, de stimulans om de regie van je eigen leven weer in de hand te krijgen, het leren van ervaringen van anderen, sociale steun en huiswerkopdrachten.

Data
29 augustus
5 ,12, 19 en 26 september
3, 10, 17, 24 en 31 oktober
7, 14 en 21 november

Tijd
Van 10.00-13.00 uur

Locatie
Wijkcentrum De Uit-Wijk te Bussum

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons via: info@herstelnetwerk.nl ! Vergeet niet om je telefoonnummer te vermelden.
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

www.herstelnetwerk.nl

Gegevens

Datum:
29 augustus, 2022
Tijd:
10:00 - 13:00